برای محصولات بیشتر کلیک کنید
محصولات بیشتری یافت نشد
آخرین نظرات کاربران
هیچ نظری داده نشده
جستجوی بلاگ

بهترین پارچه برای نقاشی

ارسال شده در1 سال قبل 3660
دوستش دارم!3

نقاشی بر روی پارچه، در واقع به استفاده از رنگ های مخصوص بر روی پارچه گفته می شود. این روش که با نام های Textile Painting و Fabric Painting نیز شناخته می شود، برای زیبا سازی و ایجاد طرح های منحصر به فرد بر روی پارچه به کار گرفته می شود.

تقریباً بر روی تمام انواع پارچه و الیاف می توان رنگ آمیزی نمود، اما رشته های طبیعی که به خوبی در هم بافته شده باشند، مانند پنبه و ابریشم، بهترین گزینه برای ایجاد تصاویر بر روی پارچه ها به شمار می روند. دلیل آنهم این است که هنگام رنگ آمیزی بر روی چنین پارچه هایی، الیاف انسجام و یکدستی خود را حفظ می کنند.
ایجاد طرح های رنگی بر روی پارچه صرفا با استفاده از نقاشی انجام نمی شود، بلکه به عنوان مثال می توان بر روی پارچه رنگ پاشی کرده یا آن را درون رنگ مورد نظر فرو برد. در اینصورت جنس الیاف و نوع رنگ کمتر مورد نظر خواهند بود. به کمک روش های مختلف رنگ آمیزی پارچه می توان طرح های بسیار گوناگونی بر روی آن ایجاد کرد. با توجه به سلیقه مشتریان، بعضی از طرح ها ممکن است نسبت به طرح های دیگر بیشتر طرفدار داشته باشند.

نقاشی بر روی پارچه

یکی از رایج ترین و ساده ترین روش های رنگ آمیزی پارچه، نقاشی کردن پارچه با استفاده از قلمو می باشد. این روش دقیقاً به همان صورتی انجام می شود که نقاشی بر روی برگه صورت می پذیرد. پس از خشک شدن رنگ بر روی پارچه، می توان از لباس مورد نظر استفاده کرد. بعضی از افراد راحت ترند تا طرح های پیچیده را مستقیماً، با روش های مخصوصی به پارچه منتقل کنند. مثلاً شابلون یا استنسیل، یکی از بهترین راه های ایجاد طرح های پیچیده بر روی الیاف به شمار می رود.
طرح های مات بر روی پارچه، لکه، علامت یا هر چیزی دیگری بر روی آن را می پوشانند. بنابراین نقاشی بر روی پارچه یکی از راه های خلاص شدن از شر لکه هایی که بنابر دلایلی بر روی آن ایجاد شده و استفاده از آن را کمی مشکل می سازند، می باشد. البته طرح های شفاف چنین توانایی را دارا نیستند.

بعضی از افراد ممکن است از ابزار های دیگری غیر از قلم مو برای نقاشی روی پارچه استفاده کنند. به عنوان مثال اسفنج، غلتک و استامپ نمونه هایی از این ابزارآلات به شمار می روند. وقتی صحبت از نقاشی روی پارچه می شود، یک طرح منظم بیشتر مورد نظر است تا صرفاً یک رنگ پاشی ساده؛ همچنین طرحی که بر روی پارچه نقاشی می شود، باید مفهوم مناسبی داشته یا حداقل تصویر مناسبی را نمایش دهد. به همین دلیل رایج ترین روش نقاشی بر روی پارچه، همان استفاده از قلمو می باشد. به غیر از شابلون، روش های دیگر تا این اندازه نمی توانند تا طرح های مختلف را با دقت بر روی الیاف پارچه ایجاد کنند.

نقاشی پارچه

انواع رنگ های مورد استفاده بر روی پارچه

رنگ های مورد استفاده در نقاشی پارچه تنوع زیادی دارند. مثلاً رنگ های روان و به اصطلاح آبکی موجود هستند و برای ایجاد طرح های شفاف بر روی پارچه استفاده می شوند. رنگ های مات و کدر نیز به منظور پوشاندن الیاف به طور کامل مورد استفاده قرار می گیرند. رنگ های پفکی (Puffy Paints) نیز یکی از گزینه های نقاشی پارچه به شمار می روند. این نوع رنگ ها پس از استفاده بر روی الیاف متورم شده و طرح های جالبی را بر روی لباس پدید می آورد.
رنگ های پارچه ای در رنگ های بسیار گوناگونی تولید می شوند. رنگ متالیک نیز گزینه دیگری است که می توان بر روی پارچه آن را استفاده نمود و اگر جزئیات لباس برایتان مهم است، استفاده از رنگ متالیک به شما پیشنهاد می گردد.
یکی از نکاتی که هنگام استفاده از رنگ برای نقاشی روی پارچه باید در نظر داشت، سختی و غلظت رنگ است که می تواند میزان کشیدگی الایف و انعطاف پذیری پارچه را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین اگر بر روی یک پارچه منعطف، رنگی استفاده شود که سختی بیش از حد داشته باشد، با کشیدگی مکرر پارچه، بر روی نقاشی ترک هایی ایجاد می شود. بنابراین در صورت استفاده از رنگ مناسب بر روی پارچه، هنگام استفاده از آن، در طرح لباس با ترک رو به رو نخواهید شد.
با اینکه قبل از بافتن لباس، می توان بر روی پارچه طرح ایجاد نمود اما معمولاً بهتر است تا پس از به دست آوردن لباس با ابعاد و مشخصات مناسب، بر روی آن طرح ایجاد کنید. شلوار، ژاکت و پیراهن، هر سه قابل رنگ آمیزی هستند و در واقع نقاشی پارچه یک تکنیک بسیار عالی برای تزیین آن و بخشیدن ظاهری جدید به لباس های قدیمی به شمار می رود. اما هنگام شستن آنها باید احتیاط کرد، زیرا شستن ممکن است رنگ را از روی الیاف از بین ببرد. هنگام رنگ آمیزی بر روی الیاف پارچه، چند نکته کلیدی وجود دارد که باید آن را به خاطر بسپارید. به چند نمونه از این نکات در ادامه اشاره شده است.


نکات مهم نقاشی پارچه

1. اگر رنگ آمیزی بر روی الیافی که محکم در هم بافته شده باشند، انجام شود، سطحی صاف را برای پارچه به ارمغان می آورد. با این حال، نقاشی بر روی الیاف هایی که محکم به هم بافته نشده باشند نیز امکان پذیر است؛ منتها روش و تکنیک خاصی را می طلبد. هرچه تعداد رشته های یک پارچه بیشتر، یعنی تراکم الیاف بالاتر باشد، نقاشی بر روی آن نتیجه بهتری را در بر خواهد داشت.
2. مورد بعدی نیز از دیگر نکات مهم نقاشی پارچه به شمار می رود و آن، نحوه آماده سازی پارچه، قبل از نقاشی کردن آن می باشد. قبل از انجام نقاشی بر روی پارچه باید آن را شستشو داد تا اگر چروکی در آن بود، برطرف شده و همچنین اگر لکه ای بر روی آن وجود داشته باشد، رفع گردد. سپس پارچه مورد نظر باید حتماً خشک شده و آن را اتو نمایید. پس از اینکه این مراحل بر روی پارچه انجام شد، الیاف پارچه شما، آماده برای نقاشی و استفاده از رنگ های مخصوص بر روی آن هستند. به طور کلی بهترین انواع پارچه برای نقاشی، پارچه های قابل شستشو، الیاف طبیعی و پارچه های بلند (Blend – که نخ آنها از ترکیب چندین الیاف مختلف به دست می آید)، بهترین پارچه برای نقاشی به شمار می روند.
3. لزومی ندارد که حتماً از پنبه 100 درصدی استفاده کنید. بسیاری از افراد معتقدند پنبه 100 درصد با بافت محکم، بهترین جنس برای نقاشی پارچه است. اما با ابریشم طبیعی و مصنوعی نیز می توانید نتایج خوبی را کسب کنید. البته بهتر است ابتدا با تکه ای نمونه، جنس مورد نظر را برای نقاشی پارچه بسنجید.
4. درست است که برای پارچه هایی با بافت سست و گشاد، رنگ های مخصوصی وجود دارد. اما به طور کلی بهتر است از پارچه هایی با بافت الیاف محکم استفاده کنید. چنین پارچه هایی اجازه سر خوردن و نفوذ رنگ به منافذ بین الیاف را نمی دهند. در صورتی که در پارچه های با بافت سست، این اتفاق امری رایج است و باعث می شود تا شدت رنگ کاهش یافته و طرح بر روی لباس، رنگ پریده به نظر برسد. همچنین نقاشی بر روی بافت محکم بسیار راحت تر از بافت سست می باشد.
5. چرا باید قبل از نقاشی پارچه آن را شستشو داد؟ این کار اغلب به منظور تنظیم سایز پارچه انجام می شود. هنگام تولید این مواد، ممکن است در ابتدا کمی افزایش سایز داشته باشند که بعد ها با شستشوی آن، اندازه آن کمی کوچکتر شده و برای نقاشی مناسب می گردد. سایز اضافه همچنین ممکن است مانع از چسبیدن رنگ به الیاف شود. برای بررسی اینکه آیا پارچه برای نقاشی مناسب است یا خیر، چند قطره آب بر روی آن بریزید و چند لحظه صبر کنید. اگر قطر روی سطح باقی ماند، یعنی پارچه نیاز به شستشو دارد. اما اگر در سطح فرو رفت، یعنی برای نقاشی مناسب می باشد.
6. هنگام شستشوی پارچه، به هیچ وجه از نرم کننده استفاده نکنید. یکی دیگر از دلایل شستشوی پارچه، برطرف کردن مواد شیمیایی زائد از روی سطح آن است؛ بنابراین نیازی نیست تا مواد شیمیایی دیگری را به سطح آن اضافه نمایید.
7. چرا پس از شستشوی پارچه آن را اتو می کنند؟ دلیل این امر، از بین بردن هرگونه چروک در پارچه است. اکثر افرادی که نقاشی پارچه را انجام می دهند، می دانند که چروک تا چه حد به طرح آن، آسیب می زند.
8. فرقی نمی کند از چه روشی برای نقاشی پارچه استفاده کنید. برای راحتی کاری خود، بهتر است الیاف آن را کمی با آب مرطوب کنید. این امر باعث می شود رنگ راحت تر در بین الیاف پخش شود. دقت کنید که بیش از حد پارچه را مرطوب نکنید چون باعث کاهش غلظت رنگ و در نتیجه کم رنگ شدن طرح روی پارچه می گردد.

خرید پارچه نقاشی

آیا پارچه های مصنوعی برای نقاشی مناسب هستند؟

به طور کلی الیاف مصنوعی برای رنگ آمیزی با رنگ های گفته شده انتخاب خوبی نیستند. این نوع الیاف به دلیل اینکه از پلیمر تشکیل شده اند، رنگ را جذب نمی کنند و رنگ تنها بر روی الیاف قرار می گیرد. البته برای اینگونه پارچه ها رنگ هایی عرضه شده تا بتوان بر روی آنها نیز نقاشی نمود. رنگ های Fevicryl Fabric Paints از نمونه های این رنگ ها بوده و به خوبی بر روی الیاف مصنوعی جوابگو است؛ به شرط آنکه پارچه پرداخت روغنی یا براق نداشته باشد.


انواع روش های نقاشی پارچه


1. نقاشی عادی
ساده ترین نوع نقاشی بر روی پارچه همین روش است. کافی است قلمو را به رنگ دلخواه آغشته کرده و شروع به نقاشی بر روی پارچه نمایید. بهتر است درباره طرحی که میخواهید بر روی پارچه ایجاد  کنید، از قبل تصویری در ذهن خود داشته باشید تا بتوانید نقاشی را بهتر انجام دهید.
2. نقاشی نقطه ای (Dot Painting)
اگر مداد دارید، می توانید این تکنیک را به راحتی انجام دهید. انتهای مداد (و نه نوک آن) را به رنگ آعشته کرده و با استفاده از آن شروع به ایجاد نقطه های رنگی بر روی پارچه کنید. بدین ترتیب می توان طرح های گوناگونی را با استفاده از نقطه گذاری بر روی پارچه بوجود آورد. غیر از مداد، از گوش پاک کن و هر شئ کوچک دیگری که انتهای آن گرد باشد نیز می توانید برای نقاشی نقطه ای استفاده نمایید.
3. گاهی اوقات نیازی به گذارندن وقت اضافه برای نقاشی پارچه نیست و می توانید صرفاً نمای کلی طرح را بر روی پارچه ایجاد کنید. به چنین روشی، Outline Painting گویند. برای این روش استفاده از یک قلموی 00 و قلموی لاینر کافی است. حتی می توان پس از کشیدن طرح کلی نقاشی، به آن رنگ اضافه کرد و برعکس این موضوع نیز امکان پذیر است.
4. اسپری کردن رنگ بر روی پارچه (Spray Painting)
یک قوطی کوچک اسپری را پر از رنگ کرده و با استفاده از آن رنگ را بر روی پارچه بپاشید. دمیدن در نی و پخش کردن رنگ در سطح مورد نظر نیز در واقع نوعی روش اسپری کردن رنگ بر روی پارچه می باشد. اگر رنگ مورد استفاده کمی سفت بود، باید محلول مخصوصی را به آن اضافه کرد تا برای اسپری کردن آماده شود.
5. نقاشی با مهر (Block Painting)
این روش یکی از روش های جالب و سرگرم کننده نقاشی پارچه است. ترجیحاً از مهر سیب زمینی استفاده کنید زیرا هم سختی خوبی دارد و هم می توان به آن طرح های دلخواه را بخشید.
6. نقاشی با نمک (Salt Painting)
این روش نوعی رنگ آمیزی برجسته است و شباهت هایی با رنگ های پفکی و اکریلیک دارد. در این روش شما تنها به مقداری نمک، رنگ (ترجیحاً آبرنگ) و چسب سفید یا چسب کاغذ نیاز دارید. برای شروع ابتدا باید پارچه را کمی با آب مرطوب کرده، سپس با چسب طرح مورد نظر را بر روی آن ایحاد کنید. در ادامه بر روی چسب نمک بپاشید و نمک های اضافی را از روی پارچه بردارید تا شکل کلی طرح نمایان شود. در آخر با استفاده از قلمو، به آرامی رنگ را بر روی نمک بریزید. اینکار را با قطره چکان هم می توان انجام داد.
7. نقاشی تای دای (Tie and Dye Painting)
این روش نیز به نوبه خود جالب و نتیجه آن نیز لذت بخش است. در تکنیک تای دای، پارچه یا باید تا شده، پیچیده شده یا چین خورده بوده و با یک نخ، محکم بسته شده باشد. رنگ های پایه آب در این روش بکار رفته و بر روی قسمت های مورد نظر ریخته شده و پس از خشک شدن آنها، بند پارچه باز می شود.
8. چاپ ماربلینگ (Marbling Painting)
در نقاشی ماربلینگ، بر روی سطح آب، رنگ اکریلیک را پخش کرده و سپس طرح ایجاد شده را به سطح پارچه منتقل می کنند. طرحی که بر روی پارچه ایجاد می شود، شبیه به سنگ مرمر است، به همین این نام برای آن گذاشته شده است.
به استفاده از شابون برای نقاشی پارچه در ابتدای بحث اشاره ای شد. شابلون همانند مهر، در طرح ها و اندازه های گوناگونی موجود است. روش های دیگر نقاشی شامل آلاپریما یا خیس در خیس، استفاده از شابلون (استنسیل)، نقاشی با اسفنج، انگشت، تکنیک سرتی، تکنیک شیبوری، الکل و نمک و همچنین چاپ کلاقه ای (باتیک) می باشند.

مزایای پارچه ابریشمی نقاشی

ابریشم با ساختار ها، پرداخت و وزن هایگوناگونی موجود است. فیبر های پروتئینی در ابریشم شفاف هستند. در یک نقاشی ابریشمی رنگ ها به فیبر ابریشم می چسبند. به همین دلیل نور از میان پارچه ابریشمی، همانند یک منشور عبور می کند و به آن جلوه خیره کننده ای را می بخشد.
کیفیت، ساختار و وزن ابریشم مشخص می کند که رنگ ها و محلول های مخصوص چگونه بر روی پارچه به عمل بیایند. هابوتای (habotai)، کرپ د چین (crepe de Chine)، ساتین (satin)، گاز (gauze)، دوپیونی (dupioni) و بورت (bourrete) از انواع بافت های ابریشم به شمار می روند. هابوتای و کرب د چین بهترین انواع ابریشم برای نقاشی به شمار می روند.
نقاشی های ابریشمی معمولاً بر روی ابریشم سفید انجام می شوند. رنگ های مخصوصی برای اینکار به کار گرفته شده و به کمک قلمو بر روی پارچه پخش می شوند. این رنگ های سپس در میان فیبر های ابریشم حرکت کرده و به پروتئین های آن می چسبند و قسمتی از الیاف ابریشم می شوند. این رنگ ها، با رنگ های روغنی، اکریلیک و آبرنگ متفاوت هستند زیرا رنگ های مذکور در سطح پارچه قرار می گیرند و جذب آن نمی شوند. نقاشی بر روی ابریشم باعث می شود سطحی با درخشندگی و جلوه خیره کننده بدست آید؛ چیزی که در موا دیگر دیده نمی شود.
به منظور بدست آوردن یک طرح معین، از مواد خاصی برای قرار دادن رنگ در نواحی مورد نظر در پارچه استفاده می شود. واکس و گوتا (محلول در آب و قابل حل)، از جمله این مواد محسوب می شوند. سرتی، نام روش سنتی استفاده از گوتا برای قرار دادن رنگ در ناحیه ای از پارچه است تا رنگ مورد نظر به قسمت های دیگر پارچه نفوذ نکند. در تکنیک باتیک از واکس برای عمل مشابه استفاده می شود.


بهترین پارچه برای نقاشی

نقاشی بر روی پارچه زمانی که از جنس پارچه مناسبی استفاده کنید، نتیجه بسیار بهتری را خواهد داشت. طبیعت و خصوصیات رنگ یک پارچه، عامل مهمی در انتخاب آن است اما جنس خود پارچه نیز عامل بسیار مهمی به شمار می رود. به عنوان مثال برای بهترین جنس پارچه به منظور استفاده رنگ بر روی آن، می توان به پنبه و ابریشم اشاره کرد و هر دو از الیاف طبیعی به شمار می روند. برای خرید پارچه نقاشی با بهترین کیفیت از محصولات ما مخصوصا پارچه قلم کار خام بازدید فرمایید.

مقالات مرتبط
یک نظر بگذارید
پاسخ دهید

منو

واتساپ

اینستاگرام

تلفن

تنظیمات

برای ذخیره کالا های مورد علاقه ثبت نام کنید

ورود